PREVENTIE OP SCHOLEN

VOOR TIENERS OP MIDDELBARE SCHOLEN

Als stichting is het ons verlangen om tieners niet alleen te laten weten dat zij geliefd zijn en geschapen zijn door God. Maar we geloven dat er rolmodellen nodig zijn om hen te leren zichzelf te beschermen op alles wat op hen afkomt. We werken hervoor samen met zorgprofessionals, artiesten en ervaringsdeskundigen.  

HOE STA JE JONGEREN BIJ IN MOEILIJKE SITUATIES IN HET LEVEN?

Voorkomen is beter dan genezen! Wij geloven in de kracht van het bundelen van onze mogelijkheden om de mentale weerbaarheid van leerlingen te vergroten. Met deze inzet kunnen we deze generatie sterk, weerbaar én veerkrachtig maken! Zo laten we een impact in hun leven achter waar ze hun hele leven profijt van kunnen hebben.

Wij zetten ons in OM DE MENTALE WEERBAARHEID VAN JONGEREN TE VERGROTEN, ONDER ANDERE DOOR DE BAND TUSSEN LERAAR EN LEERLING OP NATUURLIJKE MANIER TE VERSterken.

“Wanneer jongeren weten dat ze van waarde zijn, durven ze beter voor zichzelf op te komen en maakt het dat ze zichzelf niet hoeven te bewijzen door te presteren of anderen naar beneden te halen.”

Smit & Noordzij

Raise Up

“De leerlingen zijn bijzonder geraakt door de inhoud van de voorstelling en het verhaal van de spreker. Bedankt! De verdiepingslessen waren een grote meerwaarde.”

Joan Mulder

CSG Het Noordik, Vriezenveen

Onze dromen 

9

BEWUSTWORDING

In een veilige setting ontdekken de leerlingen wat hun sterke en mindere kanten zijn en helpen wij hen hierin verder te ontwikkelen.

9

REGIE

Leerlingen kunnen op een constructieve manier reageren op de verschillende prikkels, emoties, keuzemomenten en prestatiedruk waar zij mee te maken kunnen krijgen.

9

ECHTHEID

Leerlingen kunnen onderscheid maken in wat wel en niet passend is bij wie zij willen zijn. Ruimte voor echtheid, authenticiteit en positieve begrenzing zijn hiervoor een voorwaarde. Leerlingen erkennen dat hun eigen keuzes in het hier-en-nu invloed hebben op hun toekomstperspectief.

WAT DOEN WE OP SCHOLEN?

Met verschillende creatieve activiteiten, gericht op schoolgaande jongeren, willen wij met name middelbare scholen helpen de identiteit van deze generatie te versterken en een visie te ontwikkelen over preventie en toerusting. We werken vanuit christelijke normen en waarden.

Tamara

VoorlichtingEN

Met als basis grondig (literatuur-) onderzoek creëren voorlichters en ervaringsdeskundigen mooie gesprekken met tieners op school. Ze gebruiken hierbij deels hun eigen, eerlijke ervaringen in het leven.

Tamara

E-learning

LIFELINE is het online preventie programma die leerlingen zelfstandig kunnen doorlopen en zorgt voor verdieping van het contact tussen mentor en leerling op eenvoudige wijze. Het is een compleet mentorprogramma.

Tamara

PROJECTDAGEN

Een dag vol interactie, inzichten en plezier om de mentale weerbaarheid van middelbare scholieren te vergroten. Hierbij kun je denken aan identiteit, weerbaarheid, seksualiteit of risicogedrag

Tamara

VOORSTELLINGEN

Dé invulling voor paas- en kerstvieringen die geschikt is voor leerlingen van praktijkonderwijs tot en met havo/vwo. Aan de hand van herkenbare thema’s sluiten we goed aan bij niet-kerkelijke leerlingen.

Tamara

WORKSHOPS

Professionele artiesten en trainers met indrukwekkende levensverhalen laten zien hoe hun creativiteit hen helpt er een energieke levensstijl op na te houden. Zij combineren dit met specifieke kennis over thematiek.

Tamara

Lespakketten

Scholen vragen ons om lesmateriaal te ontwikkelen voor het bevorderen van socialisatie. Mentoren ontvangen van ons kant-en-klare lesbrieven en andere benodigdheden, zodat zij praktische handvatten ontvangen om de leerlingen nog beter te begeleiden.

BOUW MEE!

We hebben groot bereik onder tieners en kerkgangers om Gods liefde zichtbaar te maken en hen toe te rusten in deze uitdagende tijden. Help jij mee om ons werk mogelijk te maken?

CONTACTFORMULIER

NEEM CONTACT MET ONS OP

We zien uit naar verdere kennismaking. Binnen enkele werkdagen zullen we je bericht beantwoorden.

  Jouw naam:

  Jouw e-mailadres:

  Jouw telefoonnummer:

  Waar kunnen we je mee helpen?

  Typ hieronder een eventuele aanvulling:

  Dit formulier is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.